top of page

Stavanger Barokk er et tidligmusikkensemble stiftet våren 2005. Ensemblet har siden den gang hatt 3-6 årlige produksjoner der repertoaret sirkler rundt instrumental- og vokalmusikk fra hele Europa i perioden 1600-1770.  Vårt formål er å tilby publikum i Stavanger og omegn konserter med musikk fra barokken fremført av utøvere som er spesialisert innen historisk fremføringspraksis og som spiller på barokkinstrumenter. Ensemblet består hovedsaklig av musikere bosatt i Satavanger. Disse suppleres med rennomerte utøvere fra inn- og utland. Ensemblet spiller uten dirigent og det musikalske uttrykket formes i et rent demokratisk samspill der alle utøvere kan komme med innspill til utrykk og fraseringer.

Stavanger Barokk samarbeider med de største kirkene i byen, og har også arrangert konserter i lokaler som Skur 2, Ledaal, Stavanger Konserthus, Tou Scene og Lervig Kaffebrenneri. Under kulturhovedstadsåret 2008 deltok Stavanger Barokk med konserter på Eigerøy Fyr og Hå Gamle Prestegård under kulturserien On the Edge.

Ensemblet har de siste årene jevnlig gjestet Oslo Ladegård. Høsten 2014 var Stavanger Barokk for første gang del av konsertserien Early Monday på København Literaturhaus. Sammen med Kitchen Orchestra har Stavanger Barokk fremført crossover prosjektet KITCHEN BAROKK på Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival (2011) og festivalen Nordischer Klang i Greifswald (Tyskland 2013).

 

Stavanger Barokk har for 2015 mottatt støtte av Stavanger Kommune og Fond For Utøvende Kunstnere. Tidligere år har ensemblet mottatt støtte av Norsk Kulturråd. 

Foto: Karina Gytre

bottom of page